Miért éppen a Szerszám Birodalom?

Meglepően olcsó és gyors kiszállítás! Bővebben...
Megrendelt áruk minősége garantálja a kockázat nélküli vásárlást! Bővebben...
Igen gyors és egyszerű rendelési lehetőség. Bővebben...

Próbáljon ki bennünket most!

Szállítási díjaink

Rendelés értéke (bruttó) Kiszállítási díjak
0 Ft – 3 000 Ft-ig 1 500 Ft /csomag
3 000 Ft – 19 000 Ft-ig 1 190 Ft /csomag
19 000 Ft / csomag felett INGYENES

Fontos: a futárszolgálat kiszállítás előtt nem telefonál, sikertelen kézbesítés esetén azonban értesítést hagynak, illetve a rendelésben megadott telefonszámon felveszik vásárlóinkkal a kapcsolatot, hogy egy konkrét időpontot megbeszéljenek. A kézbesítés napközben H-P: 8:00-18:00 óra között történik!

Rendelés felvétel:+36 30 570 5726
Információ a leadott rendelésekről:+36 30 432 0833
FAX szám:+36 52 570 572
E-mail cím:info@szerszambirodalom.hu
Üzletház címe:4080 Hajdúnánás Tiszavasvári út 2.
Akció?

Tisztelt Látogatónk/Vásárlónk!

Webáruházunkban található akciós termékek árai 2018.12.31-ig vagy a termék egyedi oldalán feltüntetett lejárati dátumig érvényesek. Természetesen, minden akciós címkével megjelölt termékek ára, a mindenkori raktár készlet erejéig érvényes! Amennyiben kérdése van a termékeknél feltüntetett akciós árakkal és azok érvényességi idejével kapcsolatban keresse fel ügyfélszolgálatunkat a
+36 30 570 5726 telefonszámon.

FAX

Tájékoztatjuk, hogy nem csak szerszambirodalom.hu online weboldalán keresztül rendelhet! Rendelését leadhatja Üzletházunk fax készülékeire is az alábbi űrlap kitöltésével!

Űrlap letöltése...

FAX számunk: +36 52 570 572

Kedves olvasó, leendő vásárló!
Rendszerünk úgy érzékeli, hogy Ön nem adta meg az e-mail címet!

Kérjük próbálja meg újra
Kedves olvasó, leendő vásárló!
Rendszerünk úgy érzékeli, hogy Ön nem adta meg a nevét!

Kérjük próbálja meg újra
Kedves olvasó, leendő vásárló!
Rendszerünk úgy érzékeli, hogy az Ön álltal megadott e-mail cím hibás!

Kérjük próbálja meg újra

Márka kereső

Szerszám webáruház - EXTOL CraftSzerszám webáruház - EXTOL PremiumSzerszám webáruház - EXTOL IndustrialSzerszám webáruház - HERONSzerszám webáruház - KENNEDYSzerszám webáruház - MAKITASzerszám webáruház - MTZSzerszám webáruház - OREGONSzerszám webáruház - COLLOMIXSzerszám webáruház - FORTUMSzerszám webáruház - KITOSzerszám webáruház - SWISS+BURRSzerszám webáruház - YORK Szerszám webáruház - KOBESzerszám webáruház - OXFORDSzerszám webáruház - YAMOTOSzerszám webáruház - SHERLOCKSzerszám webáruház - EDISONSzerszám webáruház - TUFFSAFESzerszám webáruház - SOLENTSzerszám webáruház - HANSTOOLSzerszám webáruház - SOLASzerszám webáruház - BOEHMSzerszám webáruház - NAREXSzerszám webáruház - DOLMARSzerszám webáruház - PARTNERSzerszám webáruház - WINDSORSzerszám webáruház - NORTONSzerszám webáruház - BALLETTOSzerszám webáruház - OPERASzerszám webáruház - VITTORIASzerszám webáruház - ATLASSzerszám webáruház - AVONSzerszám webáruház - COTSWOLDSzerszám webáruház - INDEXA-SEIKISzerszám webáruház - JHLSzerszám webáruház - LINCOLNSzerszám webáruház - STUARTSSzerszám webáruház - MATLOCKSzerszám webáruház - OFFISSzerszám webáruház - OSAKISzerszám webáruház - PCLSzerszám webáruház - QUALFASTSzerszám webáruház - RUTLANDSzerszám webáruház - SENATORSzerszám webáruház - SITESAFESzerszám webáruház - THOR HAMMERSzerszám webáruház - Q-TORQSzerszám webáruház - WELDASzerszám webáruház - YAMALOYSzerszám webáruház - GRAPHITESzerszám webáruház - FIELDMANNSzerszám webáruház - FLAMESzerszám webáruház - MODECOSzerszám webáruház - LINCOLN ELECTRICSzerszám webáruház - HOLDPEAKSzerszám webáruház - MAKTECSzerszám webáruház - ZIPPER
További márkák
Főoldal arrow Garancia

Jövedéki változások

Jövedéki tájékoztató

2014.-es jövedéki változások a kenőolajok, motorolajok és egyéb olajok tekintetében

A Parlament által megszavazott és kihirdetés előtt álló adótörvény jövedéki változásokkal kapcsolatos tartalma szerint a 2710 19 81, 2710 19 83, 2710 19 87, 2710 19 91, 2710 19 93, 2710 19 99, 3403 19 10, 3403 19 91 és 3403 19 99 vámtarifaszám alá tartozó a gépek, berendezések, járművek kenőanyagait, kenőolaj, motorolaj, hidraulikus célú olajtermékeket forgalmazó gazdálkodásokra lesz hatással a 2014. január 1-jétől életbe lépő kötelezettség. A törvény alapján bármely kiszerelésű kenőolaj belföldi nagykereskedelme, továbbá külkereskedelmi céllal végzett export, import, illetve közösségi kereskedelme 2014. január 1-jétől jövedéki engedélykötelezettség mellett végezhető. A jövedéki engedély megszerzéséhez 5 millió Ft jövedéki biztosíték nyújtását és legalább 50 m2 szilárd térelemekkel körülhatárolt raktárterület igazolt alkalmazását követően nyílik meg a lehetőség. Az engedélykötelezettség alá bevont ásványolajok egyúttal nem kerülnek a jövedéki adó hatálya alá, azok továbbra is maradnak a környezetvédelmi termékdíj törvény alapján adóztatott termékkörben. A kenőolaj, motorolaj, egyéb olaj kiskereskedelmi – végfelhasználók részére történő – forgalmazása nem kötődik jövedéki engedélyhez, továbbá ezen termékek előállítása sem válik engedélykötelessé.

„Webáruházunk jövedéki termékeket csak kiskereskedőként forgalmaz. „
"A kiállított számla továbbértékesítés esetén a jövedéki termék származásának igazolására nem alkalmas."
Köszönjük megértésüket.

Jövedéki engedélyes kereskedelmi tevékenység

Amennyiben például egy autóalkatrészt és kenőolajat forgalmazó kereskedő a kérdéses vámtarifaszámú kenőolajat, olyan gépjárműjavító szerviz részére értékesíti, amely azt továbbértékesíti (számlán termékértékesítésként kerül feltüntetésre), úgy az a Jöt. 103. § (2) bekezdés 1. pont c) alpontjára figyelemmel a kenőolajat forgalmazó tevékenysége jövedéki engedélyes kereskedelmi tevékenységnek tekintendő, amely jövedéki engedély birtokában végezhető, mivel az autóalkatrészt és kenőolajat forgalmazó kereskedő megvalósítja a jövedéki terméknek a továbbforgalmazó részére történő értékesítését.

Nem jövedéki engedélyes kereskedelmi tevékenység

Ha a kereskedőtől megvásárolt kenőolajat a szerviz a javítási munka során használja fel, akár az által végzett munkáról a szolgáltatásnyújtásról kiállított számlán a felhasznált kenőolaj mennyiségét is feltünteti (feltéve, hogy nem történik termékértékesítés), úgy, ez esetben a szerviz végfelhasználó lesz. Az autóalkatrészt és kenőolajat forgalmazó kereskedő itt tehát már nem továbbforgalmazó részére értékesíti a jövedéki terméket.

Ez esetben a kenőolaj értékesítés kapcsán az autóalkatrészt és kenőolajat forgalmazó kereskedő nem jövedéki engedélyes kereskedelmi tevékenységet fog megvalósítani. Mivel a szabadforgalomba bocsátott jövedéki termék végső fogyasztók részére történő értékesítése nem jövedéki engedélyes kereskedelmi tevékenységnek minősül, melyhez az illetékes jegyző engedélye szükséges. [Jöt. 109. § (1) bekezdés].

Végfelhasználó

Egyrészt végfelhasználónak minősül az a természetes személy, aki a kenőolajat saját célra megvásárolja. Másrészt – jövedéki szempontból – végfelhasználónak minősül az az autószerelő műhelyt üzemeltető is, aki a kenőolajat a szervizben a javítási munka során használja fel, és az általa elvégzett munkáról (pl.: kenőolaj cseréje), mint szolgáltatásról állít ki számlát. A végfelhasználót jövedéki típusú kötelezettség nem terheli, azonban a birtokában lévő jövedéki termék származását tudnia kell igazolni (pl.: számlával).

Amennyiben azonban a műhelyben szerviz-szolgáltatás keretében felhasználásra került kenőolaj termékértékesítésként kerül kiszámlázásra a vevő (pl.: a kenőolaj cseréjét igénylő személy) felé, a szerviz már a III. pont szerinti nem jövedéki engedélyes kereskedőnek minősül.

forrás: Totalcar.hu + kiegészítés

Jövedéki engedélyköteles

13/2004 (III. 25.) PM rendelet alapján

Idetartoznak az alább felsorolt, elkészített keverékek, feltéve, hogy nem tartalmaznak fő alkotóként 70 vagy ennél több tömegszázalékban ásványolajat vagy palaolajat (lásd a 2710 vtsz-ot):

(A) Kenőanyag-készítmények, amelyeket abból a célból alkalmaznak, hogy csökkentsék a gépek, gépjárművek, repülőgépek és egyéb szerkezetek, készülékek és műszerek stb. mozgó alkatrészei közötti súrlódást. Az ilyen kenőanyagok rendszerint állati, növényi vagy ásványi olajokból, zsiradékokból állnak vagy ezeken alapulnak, gyakran adalékanyagok (pl. grafit, molibdén-diszulfid, talkum, korom, kalcium vagy egyéb fémszappan, szurok, rozsdavédő, oxidációt gátló anyagok stb.) hozzáadásával. Idetartoznak azok a szintetikus olajozó- (kenő-) készítmények is, amelyek pl. dioktil- vagy dionilszebacátokon, foszforésztereken, poliklorid-fenileken, poli-oxietilénen (polietilén-glikolon) vagy poli-oxipropilénen (polipropilén-glikolon) alapulnak. E szintetikus észterkenőanyagok, amelyek arra szolgálnak, hogy speciális feltételek között működjenek (pl. tűzálló kenőanyagok: precíziós műszerek csapágyai, sugármeghajtású motorok kenőanyagai).

(B) Olajozó- (kenő-) készítmények, amelyeket a dróthúzásnál használnak abból a célból, hogy megkönnyítsék az anyag csúszását a szerszámon keresztül. Ezek a következők: olajok, zsírok és szulfooleátok keverékei: kalciumszappanok és mész poralakú keverékei.

(C) Vágóolaj-készítmények. Ezek rendszerint állati, növényi vagy ásványi olajokon alapulnak, és gyakran felületaktív szereket adnak hozzá. Azok a készítmények (pl. petróleumszulfonát-alapú vagy egyéb felületaktív termékek), amelyek vágóolajok előállítására szolgálnak, de rendszerint alkalmatlanok arra, hogy erre a célra közvetlenül felhasználhassák, nem tartoznak ide (3402 vtsz.).

(D) Fejes csavar és csavaranya meglazítására szolgáló készítmények. Ezek általában főként kenőolajokból állnak és tartalmazhatnak szilárd kenőanyagokat, oldószereket, felületaktív hatóanyagokat, rozsdaeltávolítókat stb. is.

(E) Rozsdagátló vagy korróziógátló készítmények, amelyek főként kenőanyagokból állnak.

(F) Kenőanyag-alapú öntőforma-bélelő anyagok a legkülönbözőbb iparágakban (műanyag, gumi, építő, öntő, sütő stb.) az öntvények eltávolításának megkönnyítésére használják, pl.:

(1) Ásványi, növényi vagy állati olajok vagy más zsíranyagok (a szulfonáltak, oxidáltak, hidrogenizáltak is) emulgeálva, viasszal, lecitinnel vagy oxidálást gátló más anyagokkal keverve.

(2) Szilikonzsírt vagy -olajat tartalmazó keverékek.

(3) Porított grafit, talkum, csillám, bentonit vagy alumínium és olaj, zsíros anyagok, viaszok stb. keverékei.

Nem tartoznak ide azonban az állati vagy növényi zsírból vagy olajból készült ehető keverékek, amelyet formakenő készítményként használnak (pl. a sütőiparban használt sütőformakenő olajok: 1517 vtsz.).

(G) Textil, bőr, nyersbőr, prém stb. kenésére vagy zsírozására szolgáló készítmények. Ezeket a termékeket textilrostoknak fonáskor történő kenésére, puhítására, bőr „kipárnázására” stb. használják. Ilyenek például a következők: ásványi olaj vagy zsíros anyag keveréke felületaktív anyagokkal (pl. szulforicinoleátokkal); vízben oldódó textil kenőkészítmények, amelyek magas arányban felületaktív szereket tartalmaznak ásványi olajokkal és egyéb vegyszerekkel együtt.

Idetartoznak még:

(1) Ásványi olajban stabilizált molibdén-diszulfid, amely 70 vagy ennél több tömegszázalékban ásványolajat tartalmaz, emellett kis mennyiségben motorkenő olajat adagolnak hozzá speciális kenőtulajdonsága miatt, de a fő alkotórész a molibdén-diszulfid.

(2) Rozsdásodásgátló készítmények, lanolinalapú, lakkbenzinben oldva, még akkor is, ha a lakkbenzin tartalma 70 vagy ennél több tömegszázalék.

(3) Nem keményedő paszták, amelyek vazelinből és kalciumszappanokból állnak és kenésre, kötések tömítésére és vákuum-, fék- (légfék-) egységek összeszerelésének a csavarmeneténél használják.

Nem tartozik ide:

  • a) a mesterséges degras (1522 vtsz.);
  • b) kolloidgrafit vagy fél kolloidgrafit vagy grafitpaszta (3810 vtsz.);
  • c) szíjáttételhez csúszásgátló készítmények (3824 vtsz.) és a 3824 vtsz. alá tartozó rozsdásodásgátló készítmények.
  • forrás: http://jovedekiugyintezes.hu/