Miért éppen a Szerszám Birodalom?

Meglepően olcsó és gyors kiszállítás! Bővebben...
Megrendelt áruk minősége garantálja a kockázat nélküli vásárlást! Bővebben...
Igen gyors és egyszerű rendelési lehetőség. Bővebben...

Próbáljon ki bennünket most!

Szállítási díjaink

Rendelés értéke (bruttó) Kiszállítási díjak
0 Ft – 3 000 Ft-ig 1 500 Ft /csomag
3 000 Ft – 19 000 Ft-ig 1 190 Ft /csomag
19 000 Ft / csomag felett INGYENES

Fontos: a futárszolgálat kiszállítás előtt nem telefonál, sikertelen kézbesítés esetén azonban értesítést hagynak, illetve a rendelésben megadott telefonszámon felveszik vásárlóinkkal a kapcsolatot, hogy egy konkrét időpontot megbeszéljenek. A kézbesítés napközben H-P: 8:00-18:00 óra között történik!

Rendelés felvétel:+36 30 570 5726
Információ a leadott rendelésekről:+36 30 432 0833
FAX szám:+36 52 570 572
E-mail cím:info@szerszambirodalom.hu
Üzletház címe:4080 Hajdúnánás Tiszavasvári út 2.
Akció?

Tisztelt Látogatónk/Vásárlónk!

Webáruházunkban található akciós termékek árai 2018.12.31-ig vagy a termék egyedi oldalán feltüntetett lejárati dátumig érvényesek. Természetesen, minden akciós címkével megjelölt termékek ára, a mindenkori raktár készlet erejéig érvényes! Amennyiben kérdése van a termékeknél feltüntetett akciós árakkal és azok érvényességi idejével kapcsolatban keresse fel ügyfélszolgálatunkat a
+36 30 570 5726 telefonszámon.

FAX

Tájékoztatjuk, hogy nem csak szerszambirodalom.hu online weboldalán keresztül rendelhet! Rendelését leadhatja Üzletházunk fax készülékeire is az alábbi űrlap kitöltésével!

Űrlap letöltése...

FAX számunk: +36 52 570 572

Kedves olvasó, leendő vásárló!
Rendszerünk úgy érzékeli, hogy Ön nem adta meg az e-mail címet!

Kérjük próbálja meg újra
Kedves olvasó, leendő vásárló!
Rendszerünk úgy érzékeli, hogy Ön nem adta meg a nevét!

Kérjük próbálja meg újra
Kedves olvasó, leendő vásárló!
Rendszerünk úgy érzékeli, hogy az Ön álltal megadott e-mail cím hibás!

Kérjük próbálja meg újra

Márka kereső

Szerszám webáruház - EXTOL CraftSzerszám webáruház - EXTOL PremiumSzerszám webáruház - EXTOL IndustrialSzerszám webáruház - HERONSzerszám webáruház - KENNEDYSzerszám webáruház - MAKITASzerszám webáruház - MTZSzerszám webáruház - OREGONSzerszám webáruház - COLLOMIXSzerszám webáruház - FORTUMSzerszám webáruház - KITOSzerszám webáruház - SWISS+BURRSzerszám webáruház - YORK Szerszám webáruház - KOBESzerszám webáruház - OXFORDSzerszám webáruház - YAMOTOSzerszám webáruház - SHERLOCKSzerszám webáruház - EDISONSzerszám webáruház - TUFFSAFESzerszám webáruház - SOLENTSzerszám webáruház - HANSTOOLSzerszám webáruház - SOLASzerszám webáruház - BOEHMSzerszám webáruház - NAREXSzerszám webáruház - DOLMARSzerszám webáruház - PARTNERSzerszám webáruház - WINDSORSzerszám webáruház - NORTONSzerszám webáruház - BALLETTOSzerszám webáruház - OPERASzerszám webáruház - VITTORIASzerszám webáruház - ATLASSzerszám webáruház - AVONSzerszám webáruház - COTSWOLDSzerszám webáruház - INDEXA-SEIKISzerszám webáruház - JHLSzerszám webáruház - LINCOLNSzerszám webáruház - STUARTSSzerszám webáruház - MATLOCKSzerszám webáruház - OFFISSzerszám webáruház - OSAKISzerszám webáruház - PCLSzerszám webáruház - QUALFASTSzerszám webáruház - RUTLANDSzerszám webáruház - SENATORSzerszám webáruház - SITESAFESzerszám webáruház - THOR HAMMERSzerszám webáruház - Q-TORQSzerszám webáruház - WELDASzerszám webáruház - YAMALOYSzerszám webáruház - GRAPHITESzerszám webáruház - FIELDMANNSzerszám webáruház - FLAMESzerszám webáruház - MODECOSzerszám webáruház - LINCOLN ELECTRICSzerszám webáruház - HOLDPEAKSzerszám webáruház - MAKTECSzerszám webáruház - ZIPPER
További márkák
Főoldal arrow Garancia

Szavatosság/Garancia

HIVATALOS MAGYARORSZÁGI GARANCIÁT biztosítunk az Áruházunkban vásárolt termékekhez!

Mi a különbség a szavatosság és jótállás között?

Minőségi kifogás esetén szavatossági, illetve jótállási igény érvényesíthető. Ez utóbbit a köznyelvben garancia néven szokták emlegetni. Szavatosságnál és jótállásnál ugyan azokat az igényeket lehet érvényesíteni (javítás, csere, árleszállítás, elállás a szerződéstől), az eltérés abban van, hogy az eladó mennyi ideig köteles helytállni, illetve kit terhel a bizonyítási kötelezettség. A jótállás kedvezőbb a fogyasztó számára a szavatosságnál, mert a jótállási idő (1 év) alatt nem neki kell bizonyítania, hogy vétlen a meghibásodásban, hanem a kereskedőnek. Míg szavatosságnál – fogyasztói szerződés esetén – ez csak a vásárlást követő hat hónapon belül van így, utána megfordul a bizonyítási teher. Jogszabály határozza meg, hogy melyek azok az új, tartós fogyasztási cikkek, amelyekre kötelező jótállást vállalni. Amennyiben nincs a termékre jótállás (mint például a lábbelikre) vagy az már eltelt, szavatossági jogokat lehet érvényesíteni.

Forrás: http://www.ofe.hu/inet/ofe/hu/top/gyik/szavatos.html

 • Termékeket a Magyarországon érvényben lévő jótállásra vonatkozó szabályoknak megfelelően forgalmazzuk!
 • Az általunk forgalmazott termékekhez tehát a garanciát, a gyártók Magyarországi importőrei biztosítják.
 • Így Ön élvezheti a szervízháttér biztonságát és a terméktámogatásokat.
 • Csak ez a fajta garancia biztosítja, hogy szükség esetén, készülékét a lehető legrövidebb időn belül szakszerűen megjavítsák vagy a Szerszámbirodalom webáruház tudja újra cserélni, ha a Szakszervíz úgy dönt!

A vonatkozó jogszabályok értelmében minden általunk forgalmazott új elektromos-motoros gépekre minimum 12 hónap jótállás kötelező. Az ennél hosszabb jótállási időt az érintett termékeknél külön jelöljük! A jótállási idő kezdete a számla és a jótállási jegy dátuma. A fogyasztóvédelmi előírásoknak megfelelően a termékek 72 órán belül észlelt meghibásodása esetén a meghibásodott termék cseréjére kötelezett a gyártó. A jótállási jogokat a fogyasztási cikk tulajdonosa érvényesítheti, feltéve, hogy fogyasztónak minősül. (Fogyasztó: a gazdasági, vagy szakmai tevékenység körén kívül eső célból szerződést kötő személy - Ptk. 685.§ d) pont). Amennyiben a fogyasztó bemutatja az ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot (számla vagy blokk), úgy a fogyasztói szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni a 49/2003. (VII.30.) GKM rendelet 2.§ alapján. A jótállási idő a kötelező jótállással értékesített fogyasztási cikkekre fogyasztó részére történő átadás vagy üzembe helyezésre kötelezett termék esetén az üzembe helyezés napjával kezdődik.

Jótállási igény az alább felsorolt iratok együttes bemutatásával érvényesíthető:

 • A termék teljes gyári csomagolása minden gyári kiegészítővel
 • A nyugta vagy számla egy példánya
 • A cégünk által kiállított jótállási jegy
 • A termékhez gyárilag mellékelt "GYÁRI GARANCIA JEGY"

Ezek részleges vagy teljes hiánya esetén nem tudjuk a jótállási igényt elfogadni!

Elveszett jótállási jegyet nem áll módunkban pótolni.

A jótállási jegyen történő bármilyen, utólagos javítás, törlés vagy átírás, valótlan adatok bejegyzése a jótállási jegy érvénytelenségét vonja maga után.

 

 • A garanciális javítások, átvizsgálások átfutási ideje jellemzően 1-2 hét, de a szervizek fenntartják a jogot arra, hogy ez az időtartam indokolt esetben hosszabb is lehet.
 • A 72 órás csere csak azokra a termékekre vonatkozik, amelyek meghibásodása rendeltetésszerű használat során történt . A nem rendeltetésszerű használatból fakadó meghibásodások ( pl. leesés következtében összetört, beázott, ráléptek, nem az előírt üzemanyaggal vagy olajjal töltötték fel a motoros gépet, műszakilag nem hozzáértő ember használta a gépet stb. ) cseréjének elkerülése miatt a gyártók, forgalmazók csak a hivatalos szerviz szakvélemény alapján vállalják a 72 órás cserét.
 • Ennek megfelelően a további teendők a termék 72 órán belüli meghibásodása esetén:
  • Az észlelt meghibásodást be kell jelenteni a forgalmazó (eladó), gyártó/ importőr telefon számán vagy a központi szakszervizénél (bővebb információ telefonszám a termékhez mellékelt garancia levélben van). Ha a szerviz kivizsgálása alapján a bejelentés jogos, a gyártó vállalja a termék azonnali cseréjét.
  • Amennyiben egyértelmű, hogy rendeltetés szerű használat következtében történt a 72 órán belüli meghibásodás akkor természetesen azonnali cserét biztosítunk.
 • Amennyiben nem egyértelmű a rendeltetés szerű használat, akkor Webáruház is csak a hivatalos szakszerviz szakvéleményének ismeretében vállalja a meghibásodott termék 72 órán belüli meghibásodás cseréjét.
 • A termék meghibásodása esetén a csomagolásban lévő, vagy a számlával együtt Önnek átadott garanciajegy tájékoztatásának megfelelően kell eljárni.

Portósan (címzett fizet) küldött csomagokat nem vesz át a Webáruház, azt minden esetben visszaküldi a feladónak!

A garanciális visszajuttatás költségeit minden esetben a vásárló állja. Természetesen, ha a visszajuttatást követően kiderül, hogy anyaghibáról, vagy a garanciális feltételek alá eső problémáról van szó, akkor a Szerszám Birodalom Üzletház utólag megtéríti a szállítás költségét.

Harmadik fél által javított, vagy szakszerűtlen kezelésből, beállításból és a garanciális feltételek alá nem eső problémák esetén a szállítás költségét nincs módunkban megtéríteni.

Amennyiben a szavatossági, vagy jótállási idő valamely terméknél nem került feltüntetésre, úgy annak jótállási vagy szavatossági ideje iránt érdeklődjön telefonon az ügyfélszolgálaton.

Garanciális feltételek MTZ traktor áttételes önindítóira

Az áttételes önindítókra 6 hónap szavatosságot van.

A szavatosság nem érvényes abban az esetekben:

 • ha az önindító fogaskereke beszorul a lendkerék fogaskerekébe és a kuplungszerkezet meghibásodik vagy leég az önindító ( karbantartás, nem megfelelő zsírzás hiánya),
 • ha az önindítót túlterhelték,
 • ha az önindítót nem megfelelő feszültségre kötötték be.
 • ezért javasoljuk, hogy hivatalos szakember szerelje fel az önindítót.

A felújított, használt önindítóra is 6 hónap szavatosság van.

Ajánlott minden típusú áttételes önindító felrakása előtt a lendkerék fogaskoszorút bezsírozni L-ZS-2 zsírral, hogy az áttételes önindító kis fogaskereke be ne ragadjon. Ajánlatos ezt a műveletet félévente elvégezni, hogy az önindító hosszútávon is hibátlanul tudjon muködni.

Garanciális feltételek MTZ elektromos és villamossági alkatrészekre:

Sajnos MTZ alkatrészek elektromos alkatrészeire, villamossági műszereire csere garanciát nem tudunk vállalni.

Elektromos és benzines gépek meghibásodása esetén

Gyorsabb javítás érdekében egyes elektromos és benzines gépek meghibásodása esetén hívja az alábbi márka szervizeket egyeztetés céljából!

Márka Szerviz cím Telefon E-mail cím \ Egyéb elérhetőség Garancia időtartam
MAKITA 8000 Székesfehérvár Takarodó u. 2.
(4080 Hajdúnánás Tiszavasvári út 2.)
+36 80 625 482
(+36 30 570 5726)
Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez
( Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez )
1 + 2 év
MAKTEC 8000 Székesfehérvár Takarodó u. 2.
(4080 Hajdúnánás Tiszavasvári út 2.)
+36 80 625 482
(+36 30 570 5726)
Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez
( Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez )
1 + 2 év
DREMEL BÁRMELYIK Bosch szakkereskedés +36 1 4313 835 Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez 1 év
EXTOL Craft,
EXTOL Premium,
EXTOL Industrial,
HERON, POWER Plusz
1183 Budapest Gyömrői u. 85-91.
(4080 Hajdúnánás Tiszavasvári út 2.)
+36 1 297 1620/115
(+36 30 570 5726)
- 1 év
ED JOHNSON 1097 Budapest Könyves Kálmán Krt. 12-14. +36 1 410 5859
+36 1 410 6178
- 1 év
DEFORT, BORT, HANDER 4031 Debrecen Házgyár u. 17. +36 52 311 954 - 1 év
MTD 4400 Nyíregyháza, Kállói út 16/D. +36 42 500 225 további szervizek 1 év
SCHWARZBACH,
CROSS-TOOLS, T.I.P.
2030 Érd Kont utca 9. +36 30 363 5197
+36 30 559 1903
Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez
Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez
1 év
WORCRAFT 4080 Hajdúnánás Tiszavasvári út 2. +36 30 570 5726 Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez 1 év
ZIPPER 4600 Kisvárda Nagyboldogasszony út 65/A. +36 30 262 8400 Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez 1 év
DEWALT 1163 Budapest Thököly út 17-19. +36 1 404 0014
+36 1 403 3201
+36 1 403 2260
- 1 év

FONTOS!

 • Garancia érvényesítéséhez szükség lesz érvényes jótállási jegyre, számlára vagy számla másolatra, illetve a termék összes tartozékára, beleértve a dobozt is.
 • Amennyiben a szervíz futárt küld a javításra váró gépért akkor minden esetben eredeti dobozában, jótállási jeggyel, számlával, hibaleírással együtt biztonságosan csomagolja be és úgy adja át a futárszolgálat munkatársának!
 • Amennyiben a gép szervizelése nem esik bele a garanciális feltételekbe akkor is kérheti a gép javítását természetesen javítási költség ellenében!
 • Amennyiben a gép szervizelése elkészült a szervíz étresíti Önt a visszaszállítási idővel kapcsolatban!

Időn túli javításra vonatkozó tudnivalók

 • Minden egyes gépről beérkezéskor teljes körű állapotfelmérés készül, függetlenül a hiba okától.
 • Emiatt az árajánlatban olyan alkatrészek is szerepelhetnek, melyek rövid időn belül befolyásolhatják a gép további megfelelő működését.
 • A márkaszervíz árajánlatot küld Önnek a javítási költségről, amennyiben 90 napig nem érkezik válasz az Ön részéről javítási ajánlatra abban az esetben érvényét veszíti az ajánlat.

Kérjük, amennyiben a garancia érvényesítésével kapcsolatosan bármilyen kérdés felmerül, vagy nem elégedettek a garanciára kötelezett gyártó vagy forgalmazó ügyfélkezelésével, értesítsenek bennünket, írjon e-mailt: Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez címre vagy hívja ügyfélszolgálatunkat. Ilyen esetben mi haladéktalanul segítséget nyújtunk Önnek, és ha szükséges, közvetlenül kapcsolatba lépünk a garanciaviselővel.

Szavatosság


A megrendelés módosítása, törlése

 • A 2001. évi CVIII. törvény értelmében a megrendelés leadásakor a Vásárló felé azonnal értesítést küld az Eladó webáruház szoftvere a rendelés felvételének tényéről. Ez az értesítés nem minősül az Eladó és a Vásárló között létrejött szerződésnek! Csupán jelzi a Vásárlónak, hogy rendelési igényét rendszerünk regisztrálta és továbbította az Eladó illetékes munkatársa felé.
 • Amennyiben a Vásárlóhoz ez 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a Vásárló ajánlattételi kötöttségei megszűnnek.
 • Az Eladó a rendelés teljesítésének megkezdéséig megadja a lehetőséget a Vásárlónak rendelése visszavonására elektronikus úton. A rendelés teljesítésének megkezdésekor a Vásárló e-mailben és/vagy telefonon értesítést kap a teljesítés várható időtartamáról, és a teljesítés megkezdésének tényéről, ezután már csak személyesen vagy az "Információ" menüpont alatt található elérhetoségek valamelyikén keresztül van lehetoség rendelésének visszavonására.
 • A megrendelés utólagos módosítására csak írásos formában e-mailben ( Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez ), vagy telefaxon (+36 52 570 572) kerülhet sor!

Vásárlástól való elállás joga és a szavatosság

 • Minden vevőnek, aki futárszolgálatos teljesítéssel veszi át megrendelését, a vásárlástól számított 14 napon belül indoklás nélküli elállási joga van, (ez a Törvényi előírás) http://www.ofe.hu/inet/ofe/hu/menu/jogszabaly/jogszab, http://www.ofe.hu/inet/ofe/hu/top/gyik/szavatos.html.
 • Az értékesítő köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésobb az elállást követő 14 (azaz tizennégy )napon belül visszatéríteni.
 • Elállásra vonatkozó igényét előzetesen e-mailben vagy személyesen kell bejelentenie!

A Vásárló viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli.

Nem gyakorolható az elállás joga

 • Olyan speciális igényu termék esetén, melyet külön rendelésre gyártottak le.
 • Rendelésre hozattunk be az Országba, illetve (pl. Angliából) direkt szállítjuk Önnek.

Ilyen jellegű rendelésekre nem alkalmazható az elállási jog. olyan áru értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ. Amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó.

 • Ha Ön olyan terméket rendel amire az elállási jog nem vonatkozik, akkor a Szerszám Birodalom Webáruház erről minden esetben telefonon tájékoztatja Önt, a rendelés leadása után 24 órán belül.
 • Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Vásárlót terheli!
 • Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a foglaltak az irányadóak. http://www.ofe.hu/inet/ofe/hu/menu/jogszabaly/jogszab

Felvilágosítás, speciális kérés esetén kérjük, keresse meg Vevőszolgálatunkat!

Csere garancia

Téves vásárlásnak számít

 • Nem azt rendelte, amire szüksége lett volna, elnézte a termék azonosítóját.

Nem téves vásárlásnak számít

 • Amennyiben mi hibáztunk és mást szállítottunk amint Ön rendelt. (webes rendelés alapján)
 • Ebben az esetben minden költségét a Szerszám birodalom webáruház vállalja.

GARANCIA, REKLAMÁCIÓ

 • Ha a termék bizonyítottan gyári hibás, a Szerszám Birodalom Webáruházhoz reklamációját, észrevételeit írásban juttassa el hozzánk az Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez címre.
 • A reklamációt 3 napon belül megvizsgáljuk, az eredményről is további teendőkről írásban értesítjük Önt!
 • A nem rendeltetésszerű használatból adódó meghibásodásokért semmilyen jellegű garanciát nem vállalunk.
 • A garancia a gyári hibára és anyaghibára vonatkozik.

További kérdése esetén írjon e-mailt az Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez címre vagy hívja ügyfélszolgálatunkat. +36 30 570 5726

Árgarancia

Amennyiben a megrendelés leadása és a számla kiállítása között bármely termék ára csökken, akkor az Ön számára kedvezőbb áron kerül kiszámlázásra!

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy Árgarancia szolgáltatásunk csak a megrendelés feldolgozásáig érvényes, vagyis a fizetési értesítő kiküldése és a termék átvétele közti időszakban történő árcsökkenés esetében nem áll módunkban pénzt visszatéríteni.

Kivételt képeznek: az olyan akciós termékek, amik időközben elfogynak (ezt jelezzük is az Ön számára) és ha néhány hét elteltével kapunk belőle ismét magasabb áron, vagy ha időközben lemondta a rendelést, az ismételt rendelés az akkor aktuális áron kerül rögzítésre.

GARANCIÁLIS JAVÍTÁSRA VONATKOZÓ TUDNIVALÓK

 • A vásárló a termék vásárlásakor vele együtt megkapja a jótállási jegyet, melyen országosan fel van tüntetve a garanciális szervizek jegyzéke.
 • A fogyasztó a kijavítás iránti igényét a forgalmazó által a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatnál közvetlenül is érvényesítheti.
 • A jótállási igény a jótállási jeggyel érvényesíthető.

A garancia (jótállás) - azt jelenti, hogy a forgalmazó, gyártó garantálja, hogy egy bizonyos időtartamon belül a termék kifogástalanul fog muködni. Ez alól a felelősség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítani tudja, hogy a felhasználó rendeltetésellenesen használta a gépet. A garancia nem vonatkozik azokra az alkatrészekre, melyek használattal összefüggő - vagy egyéb természetes - kopásnak vannak kitéve.

Ha a készülék piszkosan, takarítatlanul érkezik be javításra, a szervizekbe akkor lehetséges, hogy a szervíz +költséget számláz ki. A javításra elküldött készülék munkavédelmi szempontból nem felel meg az elvárásoknak (sérült kábel, törött ház, stb.), a sérült részt automatikusan cseréli a szerviz, és a javítást kiszámlázza.

A garancia megszűnik, ha a Felhasználó az elektromos szerszámot garanciaidő alatt megbontja, ha a rendeltetésnek és működtetésnek nem megfelelően használja ill., ha nem az adott garanciajegyen feltüntetett szakszervizben javíttat.

Nem tartoznak a jótállás körébe

 • A karbantartások és a természetes elhasználódásra visszavezethető meghibásodások ( pl. szénkefe csere, csapágy, tömítések, zsír, a készülék burkolatának töréséből eredő meghibásodások), a kábelen keletkezett sérülések, a karbantartás hiányából, valamint erőszakos behatolásból eredő meghibásodások.

Jótállási igény nem érvényesíthető

 • A jótállási jegyen történt bármilyen javítás, törlés, vagy átírás, valótlan adatok bejegyzése a jótállási jegy érvénytelenségét vonja maga után.
 • A rendeltetésellenes használat elkerülése céljából a termékhez használati (kezelési) útmutatót mellékelnek és kérjük, hogy az abban foglaltakat saját érdekében tartsa be, mert a használati utasításról eltérő használat, kezelés miatt bekövetkezett hiba esetén a készülékért jótállást nem vállalunk.
 • Karbantartási munkák elvégzése (tisztítás, levegő - és egyéb szűrőtisztítás, olajozás) a fogyasztó feladatát képezi. Az ilyen okból hibás termék javítási költsége a jótállási időtartamon belül a vásárlót terheli.
 • Átalakítás, hibás vagy szakszerűtlen kezelés, helytelen tárolás, elemi kár vagy egyéb nem gyártási eredetű meghibásodás esetén, vagy egyéb a vásárlás után keletkezett okból következett be. (Rendeltetésellenes használat pl.: háztartási vagy barkácsgép ipari termelő tevékenységre történő használata.)
 • Nem vonatkozik a jótállás törött, repedt alkatrészekre és tartozékokra.
 • Nem a jótállási jegyen feltüntetett szerviz által a fogyasztási cikken végzett bárminemű beavatkozás esetén.
 • A kopó alkatrészek rendeltetésszerű használatából eredő kopása esetén.

A készülék hosszú ideig és nem megfelelő körülmények között történő tárolása a fogyasztási cikk műszaki állapotának romlását idézheti elő (pl.: kábeltörés). Ez esetben a készüléket üzembe helyezése előtt át kell vizs-gáltatni a biztonságos üzemeltetés érdekében. Az átvizsgálás költsége szintén nem tartozik a jótállási kötelezettség körébe.

Megszűnik a jótállás

 • Elemi csapás (pl.villámcsapás, túlfeszültség) okozta rongálás, ha a gyártási szám nem egyezik meg a jótállási jegyen szereplő számmal.
 • A jótállási jegyen történő bármilyen utólagos javítás vagy átírás.
 • Ha a meghibásodást rendeltetéstől eltérő használat, túlterhelés okozta.
 • Ha a jótállási jegyet a vevő nem tudja bemutatni.

A vásárló köteles a meghibásodás észlelését követően haladéktalanul bejelentést tenni az adott garanciajegyen feltüntetett szakszervizben. Ennek elmulasztásából eredő járulékos károkra a garancia nem vonatkozik, valamint az ebből eredő következményekért ( pl. személyi sérülés ) felelosséget vállalni nem tudunk.

FIGYELMEZTETÉS!

A Webáruházunkban kapható termékeket nem használhatják csökkent fizikai, érzékelési vagy szellemi képességű, illetve tapasztalattal vagy ismerettel nem rendelkező személyek általi használatra (beleértve a gyerekeket is), kivéve, ha egy olyan személy felügyeli vagy tájékoztatja Őket a készülék használatát illetően, aki egyben felelős a biztonságukért is. Bármilyen bekövetkezett emberi sérülésért, balesetért kizárólagosan a felügyelő személyt terheli a felelosség. Gyermekek esetén kötelező a felügyelet azért, hogy biztosítsák, hogy a gyermekek ne játsszanak a balesetveszélyes szerszámokkal, illetve gépekkel, készülékekkel!

2014.03.20.